artikel

Vänsterpartiet väljer att stötta ett borgerligt styre i Falköping för de anställdas trygghet.

Vänsterpartiet väljer att stötta ett borgerligt styre i Falköping för de
anställdas trygghet.

Det har varit en stökig period kommunpolitiken. Den rådande politiska instabiliteten är inte något vi önskat och inte något kommunens personal och invånare förtjänar.
Socialdemokraterna har förlorat förtroendet hos tidigare majoritet på grund av sin hantering av rollen som arbetsgivare och som kommunledning. C och KD har därmed valt att lämna partiernas samarbete och ett nytt styre måste bildas.

För Vänsterpartiet är det inte på något sätt ett lätt beslut att stötta en borgerlig majoritet, men som ett arbetarparti som menar allvar måste alltid de anställda och invånarna i
kommunen komma först. Fokus är lugn och trygghet för kommunens personal.

Efter att samarbetet mellan S, KD och C spruckit kommer ett borgerligt minoritetsstyre att bildas. Vi kan välja att stå utanför och inte samverka och då missa möjligheten att bidra till en fortsatt stark utveckling av kommunen, eller så kan vi välja att samverka och ta ansvar för att skapa majoritet i avgörande frågor utan att alliansen behöver sträcka sig långt ut åt högerkanten.

I rådande läge har vi i Vänsterpartiet Falköping valt att prioritera arbetsmiljön i kommunen och en möjlighet att behålla kompetent personal genom arbetsro, öppenhet och trygghet. Vi agerar utifrån nu rådande verklighet och det betyder bland annat att långtgående samtal har förts mellan Vänsterpartiet, allianspartierna och miljöpartiet.
Vår gemensamma uppriktiga prioritering är en stabil och trygg arbetsmiljö för all personal i kommunen.

Vänsterpartiet är tydligt med att ekonomisk återhållsamhet måste gälla de närmaste tre åren och att utrymme för ingående partier att profilera sig med kostnadsdrivande
organisationsförändringar är ytterst begränsade. Vi kommer inte att bidra till beslut som innebär att demokratiskt drivna verksamheter eller demokratiskt ägda tillgångar säljs ut av
ideologiska skäl under mandatperioden.

Vi inser att det kommer att bli en svår period, men vi är övertygade om att med öppenhet, dialog och transparens så kommer det att fungera. Alla ingående partier är villiga att bortse från taktisk partipolitik, helt fokusera på att kommunen ska fungera så bra som möjligt och arbeta för att alla kommunens anställda ska kunna känna tillit till arbetsgivaren och trygghet på sin arbetsplats.

I övrigt kommer man att fortsätta arbeta i den övergripande goda riktning som kommunen har. Vi vill även bidra till att ingångna breda uppgörelser inte bryts, till exempel den beslutade framtida skolorganisationen.

Vi i vänstern har den ödmjuka övertygelsen att Falköping givetvis blir bättre med mer vänsterpolitik, men just nu är det viktigaste att ta ansvar för politisk ordning och en trygg
arbetsmiljö.

Dela den här sidan:

Kopiera länk